Meerdere prijzen voor medewerkers Neurowetenschappen.

02 juni 2016

Afgelopen week werden drie medewerkers van de afdeling Neurowetenschappen beloond met prijzen.

De Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie (NVN) reikt elke twee jaar de NVN Early Career Award uit aan een wetenschapper die een significante bijdrage heeft geleverd aan de neuropsychologie en die niet meer dan zes jaar geleden gepromoveerd is.

Uit een groep van zes genomineerden werd in 2016 hoofdonderzoeker Marie-José van Tol unaniem verkozen tot winnaar. Ze werd geroemd om haar uitmuntende wetenschappelijke prestaties op het gebied van depressie, o.a. door het gebruik van innovatieve neuro imaging technieken, welke leidden tot 50 publicaties in de afgelopen vijf jaar. Daarnaast ontving zij meerdere subsidies voor haar onderzoek waaronder een VENI van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en een fellowship van de Hersenstichting.

Gedurende een door de Medische studentenfaculteitsvereniging Panacea jaarlijks georganiseerde verkiezing ontving hoofddocent en onderzoeker Rob Bakels de titel Docent van het Jaar 2015-2016. Een titel die hij in 2011 ook al won. Van 2011 tot en met 2015 werd hij door de Saudi Students Organization ook al verkozen tot de beste Engels sprekende docent.

Tijdens dezelfde Docent van het Jaar verkiezing won docent Hiske van Duinen in de categorie “one day wonder”. Een categorie bedoeld voor docenten voor wie doceren aan de Geneeskunde opleiding maar een klein gedeelte van hun onderwijstaken omvat.

Wij zijn uitermate trots dat zij bij de Afdeling Neurowetenschappen werken en feliciteren hun dan ook met het behalen van deze resultaten.

Back to previous page