Dr. Ruby Otter-Drost (Anatomie & Medische Fysiologie) wint NRO Comenius Senior Fellowship (100,000€)

14 juni 2023

Dr. Ruby Otter-Drost (Anatomie & Medische Fysiologie) wint NRO Comenius Senior Fellowship (100,000€)  om een interdisciplinair academisch leerlijn voor toegepaste inspanningsfysiologie te kunnen ontwikkelen samen met o.a. prof.dr. Han Houdijk van de afdeling Bewegingswetenschappen.

 

Exercise = Medicine: Interdisciplinaire learning communities voor toegepaste inspanningsfysiologie

Bewegen is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan zieke ouderen, maar ook aan sporters die juist heel veel bewegen. In Nederland zijn er verschillende inspanningsdeskundigen -artsen en bewegingswetenschappers – maar er is geen gemeenschappelijke aanpak en opleiding in toegepaste inspanningsfysiologie. Daarom ontwikkelen we in dit Comeniusproject een academisch programma waarin studenten, docenten en professionals uit verschillende disciplines samen leren over gezond bewegen. Zij doorlopen twee opeenvolgende learning communities waarin ze gezamenlijk complexe cases leren aanpakken. Zo ontstaat een betere samenhang tussen onderwijs en werkveld die nodig is voor toepassing van Exercise=Medicine.

 

Toegekende Comeniusprojecten | NRO
Sinds 2017 hebben meer dan 200 bevlogen onderwijsprofessionals een Comeniusbeurs ontvangen. Met deze beurs kunnen zij hun visie op onderwijsinnovatie in de praktijk brengen. Op deze pagina vind je de samenvattingen van alle toegekende projecten.
www.nro.nl

Back to previous page