Marina Trombetta-Lima – Rosalind Franklin Fellow

08 maart 2023
Marina Trombetta-Lima is de nieuw aangestelde Rosalind Franklin Fellow bij de afdeling Farmaceutische Technologie en Biofarmacie

Marina Trombetta-Lima, momenteel postdoc bij de sectie Moleculaire Neurobiologie, is de nieuw aangestelde Rosalind Franklin fellow bij de groep van prof. Peter Olinga op de afdeling Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van de Rijksuniversiteit Groningen (per 1 juni).

Dr. Trombetta-Lima promoveerde in Sao Paulo, Brazilië, in het lab van prof. Mari Sogayar. Ze is een Fulbright-alumnus in het lab van prof. William Stetler-Stevenson van het National Cancer Institute, Bethesda, VS, en was een postdoc in het lab van prof. Makoto Noda in Kyoto, Japan. In 2019 verhuisde ze naar Groningen om samen te werken met dr. Amalia Dolga, prof. Bart Eggen, dr. Susanne Kooistra en dr. Inge Holtman. Momenteel is ze gespecialiseerd in hersenorganoïden, technologieën voor het bewerken van genen en cellulaire communicatie met de weefselmicro-omgeving.

Haar onderzoek zal bijdragen aan het begrip van hoe de verouderde micro-omgeving de gevoeligheid voor verouderingsgerelateerde aandoeningen beïnvloedt, waaronder de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, hersentumoren en diabetes.

 

Back to previous page