Marie-José van Tol voorzitter De Jonge Akademie (april 2022)

06 december 2021
Nieuwe bestuursleden voor De Jonge Akademie 

Per april 2022 begint Marie-José van Tol als voorzitter van De Jonge Akademie. Thijs Bol wordt de nieuwe vicevoorzitter en Hilde Verbeek gaat aan de slag als algemeen bestuurslid met portefeuille inhoud en interdisciplinariteit.

Ze zijn door de leden verkozen en zullen deze functies voor twee jaar uitvoeren.

Marie-José van Tol is universitair docent neurowetenschappen aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze onderzoekt de rol van de hersenen en cognitie bij het ontstaan en voortbestaan van psychische stoornissen, zoals depressie en angst, en specifieke symptomen zoals suïcidaliteit.

Verder zet Van Tol zich in voor het betrekken van een groter publiek bij wetenschap. Zo organiseert zij onder de noemer Marvelous Mind met haar onderzoeksinstituut filmavonden over neurowetenschappen in het Groninger Forum en is ze betrokken bij de organisatie van de Hersenolympiade voor middelbare scholieren. Van Tol is voorzitter van het internationaliseringstracé van De Jonge Akademie en zet zich in voor de werkgroep politiek & wetenschap. Ook zit ze in het bestuur van de Young Academies Science Advice Structure (YASAS).

Lees meer

Back to previous page