Jelte Posthumus podcast: De Bovenverdieping #3 | Marie-José van Tol (Dutch)

16 December 2020

In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Marie-José van Tol die zich verdiept in de rol van hersenen bij depressie en angst.

Marie-José van Tol heeft zichzelf keer op keer verrast. Haar loopbaan is nog maar net van de grond, maar ze won al een karrenvracht aan prijzen. ‘Ik kijk wel hoever ik kom’ was haar credo van jongs af aan, maar ze geeft ruiterlijk toe dat ze nooit verwacht had dat haar carrière zo’n vlucht zou nemen. Gefascineerd door de psyche van haar ‘wat rare familie’ koos ze voor de studie psychologie in Utrecht. Het was uiteindelijk de vermaarde hersenonderzoeker Erik Scherder die bij een college aan de UvA haar liefde voor de prefrontale schors aanwakkerde.

Luister hier

Back to previous page