Ass. professor

Branislava Ćurčić-Blake dr.

Position
Research fields
  • Research Profile
  • Branislava Ćurčić-Blake is een neurowetenschapper geïnteresseerd in hersen connectiviteit bij psychiatrische en neurologische aandoeningen. Ze heeft een doctoraal in de natuurkunde, en is assistent-hoogleraar bij de Afdeling Neurowetenschappen van het UMCG. Ze is gespecialiseerd in hersen connectiviteit in gezondheid en ziekte, waaronder auditieve verbale hallucinaties en neurodegeneratieve aandoeningen. Ze heeft uitgebreide ervaring in data-acquisitie en analyse, zowel in mens als modelsystemen. Ze is expert in State-of-the-art MRI-gegevensanalyse, waaronder een verscheidenheid aan MRI-technieken. De huidige onderzoeksinspanningen richten zich op het verbeteren van cognitieve werking bij patiënten met multiple sclerose en ouderen met milde cognitieve stoornissen (MCI), alsmede auditieve verbale hallucinaties, in alle gevallen met behulp van transcraniale elektrische stroom stimulatie

    Ik geef en coördineer een BCN-cursus: “wiskunde voor neurowetenschappers”. Deze cursus loopt sinds 2014 via het BCN-trainingsprogramma. Bijna elke promovendus komt op een bepaald punt wiskundige formules of ideeën in wetenschappelijke documenten tegen die misschien moeilijk te begrijpen zijn omdat het een tijd geleden is dat men wiskundeonderwijs heeft gevolgd. In de neurowetenschappen kunnen deze wiskundige kwesties variëren van vergelijkingen die betrokken zijn bij de berekening van medicatie equivalenten, het algemene lineaire model (GLM) dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld neuro analyse, het vinden van het minimum van een functie, onafhankelijke component analyse, of filteren functies. In deze cursus leggen we de theorie achter deze wiskundige ideeën en uitdrukkingen uit en bieden instrumenten om deze beter te begrijpen.

    Samen met Prof. Natasha Maurits hebben ik een boek geschreven “Math for Scientists: Refreshing the essentials”, Springer 2017, dat als cursusmateriaal wordt gebruikt.

    Als onderdeel van een profilering cursus op de Medische Faculteit, geef ik ook les over hallucinaties.

    Daarnaast gebruik ik mijn achtergrond in de experimentele fysica en data-analyse om verschillende workshops te geven over neuro onderwerpen: 1. Brain Connectivity (jaarlijks) als onderdeel van een CNP-cursus; 2. Dynamic causaal modelling (DCM) als onderdeel van een geavanceerde fMRI cursus; 3. TMS en NIRS voor studenten van verschillende faculteiten: medisch, psychologie, taalkunde en BCN masterstudenten (minstens 3 keer per jaar).

Share this:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×