Groepsleiders

Muriel Mari dr. (gast onderzoeker)

Position Assistent professor, Projectleider
Research fields Ultarstructurele characterisatie van het autofagie proces.
  • Research Profile
  • Muriel Mari studeerde biochemie en celbiologie aan de Universiteit van Nice Sophia-Antipolis, Frankrijk. In 2002 behaalde ze haar doctoraat in celbiologie en fysiologie van dezelfde instelling, in het laboratorium van Dr. Yannick Lemarchand-Brustel. Het onderzoek onderwerp was de identificatie en de karakterisering van nieuwe Rab4 receptoren en hun functie in glucose transport. In 2002, breidde zij haar studies op dit gebied uit door een postdoc in het laboratorium van Prof. David James bij het Garvan Instituut in Sydney, Australi├ź te aanvaarden. Daar onderzocht zij membraan fusie van het SNARE-regulerende prote├»ne Munc18c.

    In 2003 Mari voegde zij zich bij de Afdeling celbiologie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht (Nederland) om kennis te verwerven in geavanceerde elektronenmicroscopie methoden. Daar onderzocht ze als een Marie-Curie postdoc in het laboratorium van Prof. Hans Geuze, de intracellulaire transport van lysosomale enzym receptoren in zoogdiercellen.

    In 2006 trad Mari in dienst bij de groep van Prof. Fulvio Reggiori voor een extra postdoctorale ervaring in Utrecht en begon zij te werken aan het moleculaire mechanisme van autofagie met gist als modelsysteem.

    In 2015 werd Muriel Mari benoemd tot assistent-hoogleraar bij de Afdeling Celbiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Momenteel bestudeert ze autophagosome biogenese in gist en zoogdiercellen op het ultrastructurele niveau met behulp van technieken zoals hogedruk bevriezing/Vries substitutie, elektronenmicroscopie, immuun-elektronenmicroscopie, elektronentomografie en correlelatieve licht en elektronenmicroscopie.

    In mei 2022 is Muriel Mari mee verhuisd naar de Aarhus University met de groep van Fulvio Reggiori.

Share this:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×