Proefpersonen

Proefpersonen gezocht

Wij zijn doorlopend op zoek naar gezonde vrijwilligers (18-80) die bereid zijn deel te nemen aan een van onze lopende onderzoeken. Dus heeft u altijd al willen weten hoe onderzoek in zijn werk gaat? Of zou u een MRI-scanner wel eens van binnen willen zien? Zou u de activiteit van uw hersenen wel eens op de computer willen zien tijdens een EEG-onderzoek? Dit houdt het in:
Beschrijving EEGmeting, beschrijving fMRI_Informatiefolder .
U kunt u altijd vrijblijvend aanmelden voor onze onderzoeken.  Als u in een van onze lopende onderzoeken past, sturen wij u meer informatie toe. U kunt altijd later beslissen of u wel of niet mee wilt doen. U ontvangt doorgaans een vergoeding voor uw deelname. Heeft u belangstelling om mee te doen aan een van onze onderzoeken en wilt u meer informatie? Bel (050 3616444) of stuur een mail naar Hedwig van Oosten.

Huidige projecten:

[[Een behandelstudie naar Apathie

Deelnemers_Apathie_gezocht_Curcic

]]

[[De neurale basis van Apathie

Voor meer informatie en deelname leest u de patientenfolder

]]

[[Een behandelstudie naar Apathie II

Voor dit onderzoek worden deelnemers gezocht voor twee verschillende studies. Meer informatie over de studie met TMS/BAT kunt u hier vinden, informatie over de studie met tDCS vindt u hier.

]]

[[Werkingsmechanismen van terugvalpreventie bij depressie

Meer informatie kunt u ook hier vinden.

]]

[[Onderzoek naar stemming,cognitie en hersenactiviteit na een relatiebreuk

Meer informatie kunt u ook hier vinden.

]]

[[ MS PILOT STUDIE

MS PILOT

Bij de huidige studie onderzoeken wij of hersenstimulatie de snelheid van het verwerken van informatie bij mensen met MS kan verbeteren. De samenvatting leest u hieronder. Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen via b.curcic at umcg.nl.

WAAROM

Bijna 70% van de MS patiënten heeft milde tot ernstige cognitieve achteruitgang. Dit is gerelateerd aan problemen met cognitieve processen zoals geheugen, concentratie, reactiesnelheid en oplettendheid. Deze problemen zijn één van de meest belangrijke factoren die kunnen leiden tot werkloosheid en het verminderen van activiteit in het sociale en vrijetijdsdomein. Ons doel is het testen van een nieuwe techniek om te zien of dit kan helpen bij cognitieve problemen bij MS. Deze techniek is effectief gebleken bij gezonde mensen, maar vanwege de hersenlaesies is het niet vanzelfsprekend dat het effect heeft bij MS.

HOE

We zullen transcraniële alternating current stimulatie (tACS) toepassen op twee hersenregio’s die belangrijk zijn voor cognitie. Het doel is om samenwerking tussen deze twee regio’s te verbeteren. Dit zullen we meten door middel van EEG. Deze techniek is geschikt voor het verbeteren van de reactiesnelheid. Patiënten zullen de tACS behandeling driemaal (drie opeenvolgende dagen) ontvangen. Wij onderzoeken vervolgens of er veranderingen optreden in de hersencommunicatie, reactiesnelheid en cognitie.

FINANCIERING

Deze studie wordt gefinancierd door Stichting MS Research.

Nieuws

Wij zoeken momenteel nog naar MS patiënten en gezonde deelnemers . Gezonde deelnemers krijgen een MRI scan, een EEG meting en neuropsychologische testen.

WILT U OOK DEELNEMEN AAN DIT ONDERZOEK? WIJ HEBBEN NOG PLAATS VOOR MEER DEELNEMERS! U KUNT ZICH OPGEVEN DOOR CONTACT OP TE NEMEN MET ONS TEAM:

TEL. 050-3616895

E-MAIL: b.curcic@umcg.nl

]]

Share this:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×