NWO-Veni subsidie toegekend aan Yingying Cong (Reggiori groep)

17 december 2021

NWO heeft 89 veelbelovende jonge wetenschappers (incl Yingying Cong van de Reggiori groep van onze afdeling BSCS) uit de wetenschapsdomeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw) een Veni-financiering van maximaal 280.000 euro toegekend. Hiermee kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

De Veni-laureaten gaan onder andere onderzoek doen naar het vertragen van Parkinson door lichaamsbeweging, de fysische aard van radioflitsen, de opwarming van het klimaat en de effecten van hersenveroudering op slaapproblemen. In het overzicht met toekenningen staan de namen van alle laureaten en korte samenvattingen van hun onderzoeksprojecten (Nederlands en Engels).

 

In Exacte en natuurwetenschappen – onderzoeksproject Yingying Cong

Coronavirus uitbraken Bestrijden

dr. Y. Cong (V), Rijksuniversiteit Groningen

Coronavirussen vormen permanente bedreigingen voor de menselijke gezondheid en de landbouw; ook zullen waarschijnlijk nieuwe epidemieën opduiken. Dit project is gericht op het identificeren en karakteriseren van farmaca die het geconserveerde replicatiemechanisme van coronavirussen blokkeren. Het uiteindelijke doel is om anti-coronavirale medicatie te verstrekken ter bestrijding van toekomstige coronavirus uitbraken.

Zie NWO announcement  en NWO Veni grant page

Back to previous page