1 miljoen voor onderzoek naar relatie tussen darmen en hersenen (oa Iris Sommer groep en Sven van IJzendoorn groep)

14 oktober 2020
Hersenfunctie verbeteren door darmen te beïnvloeden 

Den Haag, 14 oktober 2020 – De Hersenstichting kent 1 miljoen euro toe aan UMC Groningen, Wageningen University & Research en Winclove Probiotics om te onderzoeken hoe de darmen ingezet kunnen worden in de strijd tegen hersenaandoeningen. In het onderzoek worden de darmen van mensen met Parkinson, Alzheimer, schizofrenie en een bipolaire stoornis op natuurlijke wijze gemanipuleerd. Het doel is om ziekte gerelateerde symptomen te verminderen, het ziekteverloop positief te beïnvloeden en de mentale gezondheid te verbeteren. Als het onderzoek slaagt hebben bijna een half miljoen Nederlanders met een hersenaandoening hier direct profijt van. De toekenning van 1 miljoen euro is het hoogste bedrag dat de stichting ooit heeft toegekend aan één onderzoeksproject.

Persbericht UMCG

Video

Back to previous page