Symposium ‘A Flavor of Neuroscience’

24 februari 2016

Op 9 februari 2016 werd het UMCG symposium A Flavor of Neuroscience gehouden. Het symposium georganiseerd door Heleen Hoogeveen en Jelle Dalenberg had een selectie van sprekers die hun meest recente inzichten in de neurobiologische mechanismen die betrokken zijn in voedsel perceptie en eetgedrag presenteerden. Hoofdspreker was Prof. Dana Klein van de Yale University (USA).

Banner_blue-768x220

De keuze van ons eten heeft een grote invloed op onze gezondheid en welzijn. Daarom heeft gezonde voeding de voorkeur om gezond ouder te worden. Er zijn veel factoren die verband hebben met verschillen waarneming in voeding tussen individuen, zoals karaktereigenschappen, leeftijd en medische conditie, evenals in het individu gedurende zijn leven, zoals leren en geheugen. De laatste jaren zijn er steeds meer beeldvormingsonderzoeken gestart die neurale patronen achter de factoren die voedsel perceptie en eetgedrag ophelderen. Tijdens dit symposium presenteerden diverse sprekers de nieuwste inzichten in deze neurobiologische mechanismen.
Het symposium was een groot succes met bijna 80 deelnemers en zal waarschijnlijk een tweede editie hebben in het najaar van 2016.

IMG_7997

Back to previous page